Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Teemme päivitystä kotisivulle

Uutta tulossa ihan kohta !

Lahden Maanpuolustusnaiset

 
  

 

Lahden Maanpuolustusnaiset ry on perinteikäs puoluepoliittisesti sitoutumaton naisten vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa tekevä yhdistys, jonka historia juontaa Lahden Reserviupseerikerhon naisosaston perustamiskokoukseen 22.11.1954. Aikanaan Lahden Reservin Upseerien Naiset ja Lahden Reservinaliupseerinaiset yhdistyivät Lahden Maanpuolustusnaisiksi ja samalla toiminta avautui myös muille naisille kuin reservinupseerien  / aliupseerien puolisoille.

Nykyisin Lahden Maanpuolustusnaisten toiminnassa painottuvat jäsenistön maanpuolustustahdon lisääminen sekä naisten kouluttaminen kodin ja yhteiskunnan poikkeusoloihin ja häiriötilanteisiin, unohtamatta henkisen ja fyysisen kunnon vahvistamista sekä reipasta yhdessäoloa. Lahden Maanpuolustusnaiset tekevät koulutuksen osalta tiivistä yhteistyötä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa, jonka kursseille jäsenet osallistuvat aktiivisesti niin kurssilaisina, kurssien johtajina kuin kouluttajinakin. Myös Naisten Valmiusliiton Nasta- kurssit ovat jäsenistön keskuudessa suosittuja.
Lahden Maanpuolustusnaiset tekee hyvää yhteistyötä sekä Lahden Reserviläisten että Lahden Reservinupseerien sekä muiden Lahtelaisten maanpuolustusjärjestöjen kanssa osallistumalla vuosittain mm Maanpuolustusväen kirkkopyhään ja Joulutulille. Lahden Maanpuolustusnaiset ovat harrastaneet ammuntaa 1990-luvun alusta alkaen ja nykyisin teemme ilma-aseammunnan osalta tiivistä yhteistyötä Lahden Ampumaseuran kanssa.

Hallitus 2018
Hanna Pohjantuli, puheenjohtaja
Satu Lehtola, varapuheenjohtaja
Sini Huhmarniemi, sihteeri
Sirkka Yli-Savola, jäsen
Satu-Maarit Alander, jäsen
Satu Rämö, jäsen
Eija Salo, jäsen
Marjatta Yliluoma, jäsen

Ampumavastaava: Satu Lehtola
Veteraanivastaava: Eija Salo
Viestintävastaava: Satu-Maarit Alander
Hälyvastaava Susanna Kangasmäki
Lippuvastaava Marjatta Yliluoma
- varalipunkantaja Arja Laitinen

Lahden Maanpuolustusnaiset ry
Puheenjohtaja Hanna Pohjantuli
Tanssimäenkatu 2 A 16, 15240 LAHTI
0400 - 991 405 
hanna.pohjantuli@pp.inet.fi